Noutati

Expozitia de pictura „Joie de Vivre” la Galeria de Arta Targoviste

Intr-un cadru artistic de exceptie, Primaria Municipiului Targoviste si Cinematograful Independenta Targoviste va invita cu drag la deschiderea expozitiei de pictura „Joie de Vivre”. Evenimentul va avea loc joi, 20 iunie 2024, de la ora 17:00, la Galeria de Arta Targoviste, in foaierul cinematografului.

Artista Mioara-Roxana Buta, membra a Uniunii Artistilor Plastici din Romania, cu o activitate de creatie si expunere intense, a dorit sa transforme culorile si texturile de pe panza in idei si emotii care reflecta stari sufletesti, lucrarile sale avand o cromatica vibranta ce capteaza privirea si bucura sufletul.

Va invitam sa participati la acest eveniment captivant si sa va bucurati de frumusetea si profunzimea artei contemporane. Expozitia va fi deschisa publicului intre 20 iunie si 2 august 2024, cu intrare libera, conform programului Galeriei de Arta Targoviste.


Mioara Roxana BUTA (nascuta in 1965, in Piatra Neamt), desi absolventa de studii universitare tehnice, a urmat in paralel studii libere de pictura, deruland o intensa activitate de creatie si expunere in cadrul mai multor expozitii personale si de grup, in tara si strainatate, ceea ce a condus la dobandirea, in anul 2020, a calitatii de membru al Uniunii  Artistilor Plastici din Romania,

A debutat in anul 2014 cu o expozitie personala de pictura, organizata in Bucuresti, continuand cu inca 8 expozitii personale organizate in galerii de arta din Bucuresti, Deva, Alba Iulia, Hunedoara, Harman/Brasov si cea de acum, din Targoviste. A participat in cadrul a numeroase expozitii de grup organizate in Romania, in Bucuresti (la Galeria Caminul Artei, Muzeul National al Literaturii Romane, Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, Colegiul  National „Mihai Viteazul”, Galeria “Contrast” (Icoanei), Galeria „Elite ProfART” (Cotroceni), in Deva la Galeria Nationala de Arta „Forma” si la noul sediu al Tribunalului Hunedoara, in Hunedoara la Galeria de Arte Corvin) si in Belgia (in Bruxelles si la Castelul Godinne, ambele expozitii organizate sub egida Cercului Artistilor Diplomati din Bruxelles, al carui membru este).                         

E-mail: [email protected] / Facebook: roxana.buta.71

„M-a fascinat dintotdeauna modul in care convietuirea simbiotica intre culoarea bruta si materialitatea formelor si texturilor ivite prin asternerea culorilor pe o panza poate declansa posibilitati nelimitate de rezonare in constientul si subconstientul celui ce priveste. Consider ca vocatia artistului se manifesta prin capacitatea sa de a spiritualiza materia, de a o face purtatoare de idei, mesaje, magie, de a o face capabila sa cristalizeze in  privitor emotii, trairi, ganduri si sa invite la meditatie. Imi manifest darul inspiratiei in solitudine, in intimitatea atelierului, cautand sa scot la suprafata complexitatea sinelui profund, lucrarile devenind, astfel, o reflexie a starilor sufletesti de moment si a trairilor mele launtrice. Am parcurs, in timp, drumul de la arta figurativa la o intrepatrundere a abstractionismului expresionist cu cel geometric si cel liric, care, desi mult mai complexe, ofera modalitati mult mai bogate si versatile de exprimare. Numitorul comun al lucrarilor mele este, pe langa expresivitatea gestului si dinamica vie, o cromatica tonica si vibranta menita sa capteze privirea si sa bucure sufletul.”

                                                                                                                                                                                                                           Mioara-Roxana Buta