Noutati

7 decembrie, la Targoviste: Irina Margareta Nistor, Emilian Oprea si regizorul Tudor Giurgiu se intalnesc cu publicul la filmul LIBERTATE

Joi, pe 7 decembrie 2023, de la ora 19:00, Irina Margareta Nistor, cunoscuta si ca „Vocea Filmelor”, regizorul Tudor Giurgiu, dar si actorii Emilian Oprea (cunoscut din seriale PRO TV precum Vlad sau Groapa si filmul De ce eu?), Bogdan Farcas si Liviu Cheloiu vin la Cinema Independenta Targoviste pentru o proiectie speciala a LIBERTATE, unul dintre cele mai asteptate si discutate filme romanesti ale anului. Acestia vor participa la o sesiune de intrebari si raspunsuri dupa proiectie.

                                                               

                                                                                       

Biletele sunt disponibile online, dar si la casa de bilete a cinematografului - https://www.cinema-independenta.ro/program/?cinema=1

LIBERTATE spune o poveste mai putin cunoscuta. In Sibiu, in haosul lunii decembrie 1989, mai multi barbati – securisti, militari, civili – au fost tinuti ostatici intr-o piscina dezafectata si acuzati ca sunt teroristi. Din distributia filmului fac parte unii dintre cei mai indragiti actori ai momentului – Iulian Postelnicu, Mirela Oprisor, Alex Bogdan, Alexandru Papadopol, Alex Calangiu, Andreea Gramosteanu, Cuzin Toma, Leonid Doni, Andi Vasluianu, Stefan Iancu sau Ionut Caras.

„Revolutia din 1989 e, probabil, cel mai mare eveniment neconsumat pe deplin in societatea noastra din ultimul secol, printre altele si pentru ca urmarile ei n-au satisfacut cu nimic asteptarile. De aceea, cu Libertate imi doresc sa redau cu acuratete haosul si confuzia totala din randul oamenilor simpli. Pentru ca adevarul a fost ascuns cu buna stiinta si musamalizarea a fost cultivata la rang de arta. Sper ca filmul sa fie vazut in cinematografe de cat mai multi tineri nascuti dupa 1989, cred ca vor fi surprinsi – si de actiune si de faptul ca lucrurile de pe ecran chiar s-au intamplat in Romania nu cu mult timp in urma” a spus Tudor Giurgiu, regizorul filmului.

Trailer - https://youtu.be/oi6fgGSsMXU

Filmul a castigat anul acesta Premiul pentru Cel mai Popular Film Romanesc la TIFF, Premiul CICAE la Sarajevo, Premiul Juriului Ecumenic la Cinefest Miskolc si Premiul pentru cele mai bune costume si decoruri (semnate de Viorica Petrovici, respectiv de Vali Ighigheanu) la Waterloo Historical Film Festival.   

LIBERTATE este o co-productie Romania-Ungaria, produs de Libra Films si Mythberg Films si distribuit in Romania de Transilvania Film. Pentru distributia internationala, filmul a fost achizitionat de compania londoneza Reason8.

Sponsorii campaniei de promovare a filmului Libertate sunt Vodafone Romania, Banca Transilvania, Groupama, Conceptul Lab by Theo Nissim, Iulius Group, Aqua Carpatica.

Parteneri media: Rock FM, KISS FM, Magic FM