Noutati

Orchestra Simfonica de Tineret „Andante” sustine un concert extraordinar in cadrul Zilelor Cetatii Targoviste 2023

Orchestra Simfonica de Tineret „Andante” va sustine un concert extraordinar in cadrul Zilelor Cetatii Targoviste 2023, fiind inscris ca eveniment conex desfasurat sub egida Festivalului International George Enescu, editia 2023. Concertul simfonic intitulat „In Memoriam Eduard Caudella” va avea loc in data de 8 septembrie 2023, incepand cu ora 17:00, in Sala Mare a Teatrului Municipal „Tony Bulandra” din Targoviste.

Asa cum Eduard Caudella a deschis calea spre minunata lume a compozitiei pentru George Enescu, Asociatia SonoArt ofera o noua oportunitate tinerilor muzicieni damboviteni sa-si cultive talentul si sa descopere minunata lume a orchestrei simfonice.

Suntem profund recunoscatori Primariei Municipiului Targoviste si Teatrului „Tony Bulandra” pentru suportul lor neconditionat in calatoria noastra. Aceste doua institutii ale orasului au fost alaturi de noi chiar dinaintea infiintarii asociatiei. Au inteles visul nostru, au simtit pasiunea noastra si ne-au sustinut fara nici o ezitare. Totodata, aducem multumiri Liceului de Arte „Balasa Doamna” din Targoviste si Centrului Judetean de Cultura Dambovita care s-au alaturat initiativei de a oferi posibilitatea de formare a tinerei generatii in orchestra si de a cultiva placerea cantatului in ansamblu pentru o experienta artistica unica, scopul fiind atingerea unui inalt nivel de performanta.

Anul acesta sloganul Festivalului International George Enescu este ,,Generozitate”, fiind vorba despre darul muzical pe care artistii il ofera publicului.

Ca un gest de recunostinta, oferim publicului targovistean acest concert extraordinar in cadrul unuia dintre cele mai prestigioase festivaluri de muzica clasica din lume si punem Targovistea pe harta cultural-muzicala nationala si internationala.

Orchestra Simfonica de Tineret „Andante” va fi dirijata de aceasta data de Tiberiu Dragos Oprea. Fondator si prim-dirijor al Filarmonicii din Pitesti si dirijor invitat permanent al unor orchestre prestigioase din tara precum Orchestra Teatrului National de Opera si Balet „Oleg Danovski” din Constanta, Orchestra de Camera Radio „Ion Dumitrescu” din Ramnicu-Valcea, Orchestra Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiesti, Orchestra Filarmonicii Botosani, Orchestra Filarmonicii Banatul din Timisoara, Tiberiu Dragos Oprea transmite prin maiestria sa forta virtuozitatii.

Programul propus este alcatuit din lucrari consacrate ale compozitorilor G. Enescu, P. I. Ceaikovski si L. van Beethoven. Veti avea ocazia sa ascultati Balada pentru vioara si orchestra op. 4a de G. Enescu in interpretarea tinerei noastre violoniste Yasmina Elena Militaru, o speranta a orasului nostru, Variatiunile pe o tema Rococo in La Major op. 33 de P. I. Ceaikovski in interpretarea lui Octavian Lup – personalitate proeminenta pe podiumul scenei nationale si internationale, este unul dintre cei mai straluciti violoncelisti ai generatiei sale si semifinalist al Concursului International George Enescu (2014).  Ultima lucrare propusa spre auditie va fi Concertul nr. 3 in do minor, op. 37 pentru pian si orchestra de L. van Beethoven in interpretarea pianistei Sarah-Alexandra Nidelcu – absolventa a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti la clasa prof. univ. dr. Dana Borsan, si colaborator al Orchestrei Simfonice de Tineret „Andante” inca din 2019.

Concertul extraordinar al Orchestrei Simfonice de Tineret ,,Andante” va avea loc, dupa cum am mentionat mai sus, in data de 8 septembrie 2023, incepand cu ora 17:00, in Sala Mare a Teatrului Municipal „Tony Bulandra”. Incheiem cu aceasta veste ce aduce bucurie in sufletele noastre, si exprimam sincere multumiri Primariei Municipiului Targoviste, Teatrului Municipal „Tony Bulandra”, Liceului de Arte „Balasa Doamna”, Centrului Judetean de Cultura Dambovita si partenerilor media pentru sprijinul necontenit.